City Break Paris

Paris este capitala și cel mai mare oraș al Franței. Acesta oferă turiștilor o mulțime de atracții, muzee și obiective turistice. De la deja celebrele Arcul de Triumf, Bulevardul Champs-Elysees, Turnul Eiffel, Basilica Sacre Coeur până la altele mai puțin cunoscute dar tot la fel de frumoase și atrăgătoare. Este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, cu mai mult de 30 de milioane de vizitatori în fiecare an

1. Turnul Eiffel.  Ne place sau nu, este emblema Parisului. Controversat, iubit, urât, a fost terminat în 1889 pentru Expoziția Universală. Toată lumea se aștepta să cadă, dar Eiffel a făcut o treabă grozavă – turnul este încă în picioare 122 de ani mai târziu, a rezistat la două războaie mondiale și suporta cam 7 milioane de vizitatori pe an. Priveliștea de sus este superbă… în schimb, cozile de la picioare pot fi enervant de lungi… asa că poate vă luați biletele online și săriți peste coada de la casă. Alternativ, vă puteți urca pe turnul Montparnasse, aflat ceva mai încolo, în dreptul turnului Eiffel. Cozile sunt mai mici, iar priveliștea este mult mai frumoasă – dacă din Eiffel vezi turnul din Montparnasse, care este foarte urât, din turn vei admira turnul Eiffel care are totuși o grație deosebită.

2. Arcul de Triumf si Champs Élysées – ia-o pe jos pe poate cel mai faimos bulevard din lume și încoronează-ți vizita urcându-te pe vârful Arcului de Triumf pentru o panorama de vis.

3. Luvru – aici ai de stat… poți să stai zile întregi și nu poți să-l dovedești tot… este poate una dintre cele mai mari colecții de artă din lume, adăpostind lucrări clasice gen Mona Lisa. Chiar dacă te sperie imensitatea lui, merită să petreci câteva ore… există și hărți cu „best of” dacă nu ai timp să-l savurezi în liniște.

4. Musée d’Orsay – mai mic, mai uman, mai puțin vizitat de japonezi, cu tunuri lungi, dar cu o concentrație mai mare de lucrări de super-valoare pe metru patrat. Este găzduit de o clădire „alternativa” – fosta gară Orsay, iar lucrările sunt de artă moderna.

5. Notre-Dame și Sainte Chapelle – situate la doi pași una de alta pe insula din mijlocul Senei, sunt cele mai impresionante biserici din Paris. Notre-Dame este biserica clasică, gotică, cu o rozeta incredibilă și cu o panoramă deosebită, devenită faimoasa și datorită cocoșatului lui Victor Hugo, Quasimodo… Deși mai puțin cunoscută, nu rata pentru nimic în lume Sainte Chapelle… are cele mai frumoase vitralii!

Evident, vă puteți aștepta la o groază de tururi care mai de care mai originale sau trăsnite – poți vedea orașul pe jos, pe bicicletă, scutere, prin subterane etc. … Dar nu rata turul gratuit al Parisului.  Dureaza 3,5 ore și pornește zilnic la orele 11:00 și 13:00 de la fântâna din Place St. Michel, pe malurile Senei.