City Break Viena

Cu a sa grandoare imperială evidentă, Viena te întâmpină totuși cu prietenie, lăsându-ți impresia că ar vrea să te adopte, bine pusă la punct ca și cum ar fi într-o permanentă sărbătoare și cu atât de multe atracții încât să nu le poți „bifa” din prima vizită.

Viena este sinonimă cu muzica, cu artele frumoase, și ce se asortează  mai bine cu un astfel de loc decât atmosfera romantică din centrul său vechi, de pe străduțele mai lăturalnice? Și chiar dacă nu ai o fire mai romantică ai ce să vizitezi aici. Centrul istoric al Vienei a fost inclus în patrimoniul mondial al UNESCO și poți să-ți petreci liniștit o zi fără să te plictisești, fiind posibil să constați că nu ai timp pentru tot ceea ce merită vizitat. În centrul istoric al Vienei se află obiective turistice celebre precum catedrala gotică Sf Ștefan- Stephansdom, Palatul Hofburg și Albertina, palatul care se poate mândri cu o impresionantă colecție de artă grafică din lume.

Viena este o destinație de shopping, iar ofertele comercianților pot fi testate nu doar pe arterele mai luxoase precum Karntner Strasse sau Kohlmarkt ci și în magazinele și centrele comerciale de pe Mariahilfer Straße sau Landstraßer Hauptstraße, două străzi lungi și pline de magazine și centre comerciale. La periferia Vienei se află SCS – Shopping City Süd, unul dintre cele mai mari centre comerciale din sud-estul Europei, iar la nici 30 de kilometri e vestitul designer outlet Parndorf.

Dependenții de adrenalină își pot pune la încercare anduranța la parcul tematic Prater, unde sunt atracții pentru toate vârstele, roata “Riesenrad” depășind de ceva vreme venerabila vârstă de 100 de ani. Aceasta nu înseamnă că panorama oferită de “Riesenrad” de la peste 60 de metri deasupra Vienei este mai puțin spectaculoasă.

Dacă ești gurmand, te vor încânta produsele celebre de cofetărie sau patiserie precum sachertorte, apfelstrudel, doboștort sau vestitul șnițel. Dacă vreți ceva mai rapid și mai ieftin, atunci nu ocoli tonetele cu mâncare din centrul vechi sau de pe Mariahilfe, cârnații tradiționali sunt foarte gustoși!
Și parcă și romatica Dunăre curge mai…melodios aici, îmbrățișând orașul care i-a dedicat un vals celebru. Poți să te convingi mergând pe Donauinsel, Insula Dunării, sau pe canalul Dunării, care curge în apropierea centrului istoric al Vienei.