Disponibil in perioada September 2017 – April 2018
Date plecare:
2017: 21.09, 26.09, 28.09, 30.09, 03.10, 05.10, 07.10, 10.10, 12.10, 14.10, 19.10, 21.10, 25.11, 27.12
2018: 03.04, 10.04, 17.04, 21.04, 26.04• Supliment 30 euro/persoana pentru plecarile din septembrie
• Supliment obligatoriu plecare Revelion – 130 euro/pers (nu include masa festiva).
• Supliment obligatoriu cina festiva de Revelion – 90 euro/pers.
După canicula unei veri toride, urmează sezonul de toamnă-primăvară, când în zonele sud europene este cea mai plăcută perioadă a anului din punct de vedere al vremii. Acum este cel mai bun moment pentru călătorii şi pentru a ne bucura de frumuseţile Italiei.
HOTELURI:
Hotel La Canonica ●●●● (sau similar)
Localizare
Hotel La Canonica este situat in inima regiunii Napoli, la jumatatea distantei intre Napoli si Sorrento (ambele orase sunt la numai 20 km distanta) si in apropiere de Castellamare di Stabia la doar 5 km distanta. Acesta este locul ideal pentru a petrece o vacanta relaxanta si placuta in împrejurimile linistite si primitoare din mijlocul naturii.
Facilitati camere
Hotel La Canonica ofera oaspetilor camere luminoase si aerisite, intr-un cadru convenabil, care combina farmecul traditional cu confortul modern. Fiecare camera are baie proprie cu dus sau cada, uscator de par, telefon, TV satelit, aer conditionat, telefon.
Facilitati hotel
Hotelul pe langa minunatele vederi panoramice ne ofera si numeroase facilitati: receptie 24 ore, restaurant cu bucatarie traditionala variata, snack bar, parcare gratuita, wi-fi. Oaspetii pot profita de o gradina mare pentru relaxare si o minunata piscina.
Hotel Meridiana ●●●● (sau similar)
Localizare
Grand Hotel Meridiana 4* se afla in Lettere, colina din apropierea Castellammare di Stabia, intr-o pozitie strategica cu priveliste asupra celor mai importante atractii ale regiunii. Pozitionat in regiunile interioare luxuriante ale Peninsulei Sorrentina, intre Golful Napoli si Golful Salerno, acest hotel ofera o oaza de liniste.
Facilitati hotel
Hotelul pune la dispozitia turistilor terasa, restaurant, camera pentru bagaje, gradina, check-in/check-out express, lift, mic dejun tip bufet, bar, aer conditionat.
Facilicitati camere
Camerele dispun de baie proprie, uscator de par si televiziune prin cablu/satelit, telefon, minibar
Napoli
Capitala provinciei Campania era faimoasă pe vremuri pentru frumuseţea sa. De aceea, nu puţini erau cei care atunci când se refereau la acest oraş, foloseau sintagma „Bella Napoli”. Pentru a confirma acest lucru, o veche vorbă italiană spune: „Vedi Napoli e poi mori”. Adică după ce vei apuca să vezi Napoliul poţi să mori liniştit, pentru că nu vei mai găsi un loc la fel de frumos. Oraşul a fost creat de greci, dar a fost desăvârşit de italieni.
Napoli este locul unde a fost inventată pizza. Legenda spune că prima pizza a fost preparată în 1889, când regele Umberto şi soţia sa, Margherita, au mers într-o călătorie în Napoli. La acea vreme, pizza avea forma unei plăcinte obişnuite şi era consumată în mare parte de populaţia săracă. Pentru a-l impresiona pe rege, un bucătar a decis să improvizeze puţin pe lângă banala reţetă. Drept urmare, pe lângă sucul de roşii, brânza şi frunzele de leuştean, bucătarul a mai pus şi oregano. Ornamentul de pe pizza imita perfect steagul Italiei. Această invenţie a devenit cunoscută sub denumirea de „pizza Margherita”.
Roma, cetatea eternă
Legenda spune că Romulus, după ce şi-a ucis fratele geamăn, pe Remus, a întemeiat Roma şi a devenit primul ei conducător. Începuturile acestui mare oraş sunt într-adevăr învăluite în legendă şi mit. Imaginaţi-vă un oraş vechi de trei mii de ani, care în prezent este mai plin de viaţă ca niciodată. Putem spune că Roma şi-a depăşit propria istorie şi, an după an şi secol după secol, a mers înainte, acumulând experienţe, istorie, artă şi tradiţii. A avut parte de victorii şi înfrângeri, de triumf şi de tragedie, de momente de glorie şi de uitare. Iată, foarte pe scurt ce înseamnă Roma, cetatea eternă, pentru toţi acei nenumăraţi oameni care au iubit-o şi o iubesc în continuare.
Vezuviu
Acesta este cel mai cunoscut dintre vulcanii Italiei. Erupţia sa catastrofală din anul 79 î.Ch. a îngropat în cenuşă două importante oraşe romane: Pompei şi Herculaneum, conservându-le însă forma originală. Astăzi, vulcanul este în stare latentă şi poate fi admirat de către turişti, chiar de la marginea craterului său.
Sorrento
Iată locul ideal pentru a te bucura de o „passeggiata”. Acesta e numele dat de italieni unei tradiţii ce datează de secole: promenada de seară, efectuată chiar inaintea cinei. Sorrento este un renumit şi luxos oraş-staţiune, perfect adaptat bucuriilor estivale, plasat pe latura de nord a peninsulei sorrentine, chiar vizavi de marele Napoli. Străzile înguste din centrul oraşului, care reflectă planul vechiului oraş roman Surrentum, ca şi numeroasele clădiri ce datează de secole bune, au făcut din Sorrento o destinaţie ideală pentru relaxare încă de acum sute de ani.
Frumuseţea localităţii şi a împrejurimilor a atras aici de-a lungul timpului numeroase personalităţi ale artei şi culturii, printre care: Goethe, Henrik Ibsen, Maxim Gorki, Walter Scott, Enrico Caruso şi Luciano Pavarotti. Vă veţi îndrăgosti de priveliştile superbe, de marea de smarald, de stâncile care coboară direct în apa limpede, de dealurile pline de măslini, lămâi şi portocali şi de mâncărurile delicioase pe care le veţi găsi din plin aici,pe litoralul Campaniei, a cărui perlă este Sorrento.
Insula Capri
Destinaţie de lux, Capri a fost dintotdeauna staţiunea preferată a împăraţilor, artiştilor şi a scriitorilor. Plimbările cu barca sunt o parte esenţială a excursiilor în Insula Capri, deoarece se poate admira îndeaproape combinaţia de ţărm stâncos, golfuri, peşteri, precum şi uriaşele stânci din larg.
Geografie
Napoli este cel mai mare oraş din Italia de sud, şi cu cei 1.000.470 de locuitori, reprezintă al treilea oraş după Milano şi Roma. Este una dintre capitalele regionale şi are o populaţie de un milion de locuitori, iar împreună cu zona metropolitană strânge trei milioane de locuitori. Se află la mijlocul distanţei dintre Vezuviu si zona vulcanică Campi Flegrei. Napoli se situează pe malul nordic al golfului cu acelaşi nume, în extremitatea sud-estică a Câmpiei Campaniene. Cartierele sud-estice ale oraşului urca pe versanţii Vezuviului. Partea nord-vestică este delimitată de zona vulcanică Campi Flegrei. Faţa de Roma se află la o distanţă 232 km.
Oraşul are un climat tipic mediteranean.
Coasta Sorrento, cu grădinile sale, terase, stânci abrupte şi munţi cu văi uimitoare atrage vizitatorii din întreaga lume, de peste 200 de ani. Peninsula Sorrento este localizată în sudul Golfului Napoli , purtând numele oraşului celui mai important. La o distanţă de aproximativ 50 de km în partea de sud a districtului Napoli este situată peninsula Sorrento. Înconjurată de „Munţii Lattari” şi de mare, peninsula a fost întotdeauna un loc ideal pentru locuit, încă din paleolitic. În vestul peninsulei în Marea Tireniană se află Insula Capri. Întreaga zonă reprezintă o zonă turistică importantă. Oraşe: Arola, Castellammare di Stabia, Colli di Fontanelle, Cumae, Marina del Cantonul, Marina della Lobra, Marina di Puolo, Massa Lubrense, Meta di Sorrento, Nerano, Piano di Sorrento, Sant’Agata sui Due Golfi, Sant’Agnello di Sorrento, Schiazzano, Sorrento, Torca, Vico Equense.
Mituri şi istorie
Fostă colonie greacă, a purtat numele de Neapoli (noua cetate). După dispariţia Imperiului Roman, oraşul a rezistat invaziei lombarde şi va rămâne ataşat Imperiului Bizantin.
La finalul secolului VI, Napoli a devenit capitală a unui ducat bizantin. În 751, odată cu căderea exarhatului de la Ravenna din care se ridicase, ducatul a devenit independent.
În 1030, pentru a putea face faţă ameninţării bizantine, ducele Sergiu al Vl-lea îi găzduieşte pe normanzi în oraşul vasal Aversa. Normanzii nu încetează încorporarea posesiunilor lor din Italia de Sud, iar în 1139, Roger al ll-lea, primul rege al Siciliei, încorporează oraşul în regatul său.
Carol al ll-lea al Siciliei, pierzând insula Sicili , a făcut din Napoli capitala regatului Siciliei, care este uneori numit „regatul napolitan”.
Sub orasul Napoli se află un labirint lung de 80-km de peşteri. Începând cu 400 î.Hr., peşterile au fost utilizate probabil ca locuri secrete de refugiu, ca locuri de cult, catacombe, şi halde.
Muzeul Naţional de Arheologie din Napoli este cel mai important şi cel mai mare din Europa. Aici, puteţi vedea cele mai multe descoperiri din Pompei.
Plajă şi sporturi acvatice
Plajele din Golful Napoli sunt formate din nisip vulcanic gri .
Cele publice sunt gratuite şi cel mi adesea adesea mici şi aglomerate, cu facilităţi minime, deşi foarte însorite. Pentru a vă bucura în cele mai bune statiuni de obicei, va trebui să plătiţi o mică taxă şi apoi vă puteţi bucura de unele dintre cele mai frumoase întinderi de nisip . Unele dintre cele mai atractive plaje din Neapole sunt Positano, Minori, Procida, Capri şi coasta Almafi, care este fără îndoială, unul dintre cele mai uimitoare plaje ale ţărmului Italian.
Multe tipuri de sporturi de apă sunt disponibile în Golful Napoli şi sporturi de apă populare includ windsurfing, schi nautic, canotaj, înot şi scufundări. Capri este unul dintre cele mai bune locaţii pentru aceste activităţi şi are unele dintre cele mai curate ape din Golful Napoli. De asemenea, se fac excursii submarine în jurul insulei.
Mâncare
Peninsula Sorrento este la fel de bine cunoscută ca şi Napoli pentru pizza care se face aici. În satul Vico Equense există chiar tradiaţia „pizza al metro” (pizza la metru). Aici, chelnerul vă va întreba de câţi metri de pizza aveţi nevoie şi ce topping doriţi.
Cele mai cultivate produse sunt citricele, viţa de vie, nucile şi măslinele. Drept urmare, printre specialităţile locului se găsesc vinul, uleiul de măsline şi limoncello, un digestiv făcut din crustă de lămâie, alcool, apă şi zahăr.
Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care le veţi putea degusta odată ajuns aici:
Gnocchi Sorrentina Alla – gnocchi de cartofi cu sos de roşii şi mozzarella copt la perfecţiune;
„Pastiera” o prăjitură tipică, care este produsă în zonă;
Ulei de măsline excelent produs în Penisola Sorrentina;
Anghinare sau vinete „Parmigiana” este un fel de mâncare tipic, care se face cu roşii şi brânză;
Limoncello di Sorrento, un lichior puternic făcut din coajă de lămâie. De asemenea, alte băuturi similare, cum ar fi Crema al Limone (cum ar fi Limoncello, dar pe bază de smăntănă şi mai puţin puternice), precum şi vinuri locale (cum ar fi Falanghina, Lachryma Christi).
Cluburi şi baruri
Oraşul are numeroase cafenele şi restaurant. Sorrento şi Coasta Amalfi sunt pline de viaţă şi oportunităţi de a te distra. Exista o mulţime de cafenele în aer liber, trattorias locale, cluburi de noapte.
Viaţa de noapte şi de divertisment în Amalfi şi de-a lungul coastei este atractivă atât pentru turişti, cât şi pentru napolitani deopotrivă. Unul dintre locurile cele mai pline de viaţă, fără îndoială, Positano , cu celebrele sale cafenele în aer liber şi restaurante cu vedere la mare. Ravello este oraş al muzicii, unde încă se simte spiritul Dolce Vita.
Shopping
Există în Napoli o stradă renumită unde artiştii recreează scena Naşterii Domnului în miniaturi iar în timpul Crăciunului, mai mult de o jumătate de milion de turişti vin pentru a vedea şi cumpăra din aceste magazine.
Napoli este un adevărat paradis al cumpărăturilor: Haine, încălţăminte, articole din piele sunt relativ ieftine, şi urmează întotdeauna tendinţele cele mai actuale din moda.
Iată 5 dintre cele mai interesante lucruri pe care le veţi putea face odată ajuns aici:
1. Pizza a fost inventată la Napoli. Acum veţi avea ocazia să savuraţi acest preparat chiar în locul unde el a fost făcut pentru prima oară. Veţi putea alege dintr-o generoasă selecţie de pizza, a căror principal ingredient este nelipsita mozzarela: pizza Fritta, Calzone, Marinara şi Pizza Margherita.
Pizza, unul dintre cele mai de succes branduri ale oraşului Napoli
2. Odată ajuns în Napoli, merită să faceţi o plimbare prin Piaţa Umberto I, cunoscută şi sub numele de Piazzeta. În vechime, această piaţă era locul unde se comercializau fructe, legume şi peşte proaspăt. În 1938, un tânăr negustor a deschis însă prima cafenea, şi astfel Piazetta a devenit “salotto del mondo”, adică centrul social al oraşului.
3. Faceţi o plimbare cu barca în jurul insulelor Capri şi Ischia, sau pe coasta Amalfitana din peninsula Sorrentino. Nu rataţi Grotta Azzurra, peştera subacvatică prin care pătrunde soarele, scufundând pereţii de stâncă într-o lumină de-un albastru ireal. Deschiderea peşterii are aproximativ 2 metri înălţime, însă partea de sus se ridică la numai 1 metru deasupra nivelului mării.
4. Odată ajunşi pe meleagurile napolitane, vă puteţi începe vacanţa prin a vă relaxa consumând una dintre băuturile specifice acestui loc: limoncello. Acesta este un lichior făcut, după cum spune şi numele, din multă lămâie. Să nu uităm că Italia este recunoscută pentru lichiorurile şi aperitivele sale, aşadar delectaţi-vă cu grappa, Cinzano, Campari şi Sambuca.
5. Din Anacapri se poate merge cu telescaunul pe Monte Solaro, punctul situat la cea mai mare altitudine de pe insulă. Înălţimea sa este de 589 de metri. De aici veţi putea admira frumoase privelişti ale insulei şi chiar panorame înspre Napoli şi Sorrento.